Buitenspelen, sport en gymnastiek

Bewegen en buitenspelen

Twee maal per dag spelen de kinderen buiten. De kleuters spelen wat langer buiten. Buitenspelen maakt kinderen sterker; het vergroot hun weerstand en uithoudingsvermogen. Het ontspant de hersenen zodat kinderen daarna weer beter kunnen leren. Ook als het koud is gaan we naar buiten; met goede warme kleding kunnen de kinderen even uitrennen op het speelplein. Alleen bij zeer regenachtig weer kan de leerkracht besluiten om de kinderen binnen te laten spelen.

De Diamant doet mee aan het project Pauzesport. Eenmaal per week worden er tijdens de middagpauze onder leiding van een extra leerkracht verschillende sport- en spelactiviteiten gedaan.

Gymles

Alle kinderen krijgen een keer per week gymnastiekles. Deze lessen zijn verplicht. Tijdens de gymles is het dragen van gymkleding (gympakje of korte broek en T-shirt) en gymschoenen verplicht. Dit in verband met hygiëne. De gymles wordt gegeven door de eigen leerkracht. Dit schooljaar zijn de gymlessen op vrijdagmiddag in de gymzaal aan de Haydnlaan, vlakbij het stadhuis.